h1

Fastelavn er mit navn…

2. marts 2014

Så er det blevet den tid på året igen, hvor børn i alle aldre, udklædt i diverse fantasifulde kostumer, fejrer fastelavn.

Ud over traditionene med at slå katten af tønden (hvor der i gamle dage var en RIGTIG kat i tønden) og være udklædt, findes også traditionen med, at børnene om morgenen på fastelavnssøndag, vækker forældrene ved at “rise” dem. Dette gøres med et ris lavet af birkegrene, som så kan være udsmykkede med forskellige udklip eller slik. Man kan selvfølgelig købe færdigpyntede fastelavnsris i butikkerne, men man kan også lave det til en hyggelig tradition at lave dem selv.

fastelavnsris

Tag familien en tur i den nærmeste skov og saml birkegrene til jeres egne ris. (Læs her hvad reglerne er for at samle grene ind i offentlige og private skove).

I kan vælge at bruge grenene som de er, eller give dem en omgang spraymaling.

Og så er det frem med papir, lim og saks. I institutionerne pynter de dem gerne med en udklippet silouet af en sort kat der skyder ryg, en maske, silkepapirbuketter eller musetrapper og evt. fjer.

Vi valgte i år at klippe masker i bedste tegneseriestil i vilde pangfarver og hænge riset op på væggen som dekoration.

Husk at der også er en anden god gammel tradition ang. fastelavn. Nemlig at spise pandekager tirsdagen efter fastelavn. Du kan finde opskrift på de bedste pandekager fra Falsled Kro her og læse lidt mere om traditionen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: