h1

En dag på DesignTrade 2014

11. januar 2014

Med ambitioner om, at blive Nordens foretrukne designmesse, har BellaCenter her i januar, åbnet dørene til den tre dage lange messe: DesignTrade 2014.

Jeg besøgte messen om fredagen, fra de åbnede dørene, og oplevede alt i alt en god, inspirerende og overskuelig mængde design til hjemmet. Der var stadig stande med kvælende duftlys og diverse “ny-rustikke” pyntegenstande. Og det står klart, at grafik og print er noget “alle” kan lave, eller klippeklistre sammen og så få trykt eller printet ud… Gerne med motiver fra naturen. Men de minder bare alt for meget om hinanden eller noget man har set masser af de sidste par år, og er af meget svingende kvalitet.

20140111-003045.jpg

Og jeg undrer mig over, at der stadig sælges SÅ mange pyntegenstande. Ting som ikke har anden nytte end at ligge på et bord… Eller stå på en hylde… Eller ligge på gulvet…
Jeg er af den mening, at godt design ikke er godt med mindre dets funktion også er god… Og et par kobberbånd formet som en 30 cm stor kugle, kunstige frugter eller dyr eller en kæmpe kugle betrukket med kunstigt mos, det er ikke noget jeg vil kunne bruge i mit hjem.
Så er det noget helt andet med disse stole!

20140110-110839.jpg

i’mboard har designet stole med skateboards i bambus. De har rigtig god sidde-comfort, og er så pæne og stilede, at enhver der lader boligbladene styre indretningen, kan tillade sig at have dem stående… Men jeg synes liiige de mangler det rå fra skater-verdenen.

Naturmaterialerne og pastelfarverne er stadig meget dominerende, sammen med hvid, kobber, gylden og sort. Der er dog indimellem noget design der skiller sig ud og bryder både i farve og materiale.

KJO Design fremviste deres ophængsbeslag i neonfarvet akryl: Ynot. Et meget enkelt Y-formet design, der både kan bruges som hylde og som knage, afhængig af hvilken vej den monteres. Og den er brugbar både I køkkenet til at holde en tablet eller i entreen til sko, eller endda til udstillingselement i forretning. Ydermere er det neonfarvede akryl let at se i f.eks. en mørk gang.

20140110-111708.jpg

Rundt på standene var der mange af designerne, der med “hands-on” fremviste og endda kreerede nyt design undervejs.

20140110-112830.jpg

Her bliver der tegnet et nyt kunstværk ved standen: amileinthewoods.

20140110-120441.jpg

Og hos andemors-verden blev der leget med sand, for at vise funktionen og brugsmuligheder på legetøj fra Cute, til stranden eller sandkassen. Her kunne man også finde Swimava svømmevinger og en specieldesignet svømmering til babyer, der gør at de ubesværet, kan plaske frit i vandet.

De søde illustrationer af de glade badeænder, er designet af kunstneren: Anette Løschenkohl Haslund!

20140111-004734.jpg

Efter en del timers nysgerrig vandring gennem alle staderne, vinkede jeg farvel til de pulverlakkerede metalreoler i sarte pastelfarver, de bemalede (læs: påtrykte) blomstrede tallerkener, de mønstrede puder, porcelains-øreringene og de strikkede kæmpe-knob, og vendte tilbage til den regngrå virkelighed i København.

20140111-004943.jpg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: