h1

Retro drillenisse… nu med egen app

8. december 2013
knee-hugger elf nisse

I dag var nissen at finde i bogreolen, ved siden af den gamle trold og i godt selskab af Tolkien og Harry Potter.

Vi har en drillenisse i huset… Indtil videre har den ikke lavet så meget andet, end at hænge på hovedet mellem de to lamper over spisebordet… Men i dag fandt jeg ud af, at den oprindelig er en alf der stammer fra 50erne og den er lavet i Japan.

Og jeg fandt ud af, at den ikke blot er en drillenisse – men faktisk en af julemandens hjælpere… Der er hoppet helt ind i den digitale tidsalder!

I 2005 var der nemlig en amerikansk kvinde, Carol Aebersold, der udgav bogen: “The Elf on the Shelf“, der gav nyt liv til den “gamle” nisse. Det er historien om, hvordan alfen hjælper julemanden, med at holde øje med, hvilke børn der er søde og hvilke der har lavet ballade.

Den dukker op i hjemmet omkring thanksgiving, og hver nat indtil juleaften, tager den lille alf til nordpolen og aflægger rapport til julemanden, og kommer derefter tilbage til hjemmet. Og om morgenen har den fundet et nyt sted, hvor den sidder og holder øje.

Til bogen er der udviklet et helt virtuelt univers på: elfontheshelf.com, hvor alfen bl.a. kan registreres så du modtager et brev fra julemanden og du kan også selv skrive direkte til julemanden. Der er masser af underholdning for børnene, der både kan lave puslespil, farvelægge og finde Fru. juls opskrifter.

En shop, hvor bogen med tilhørende alf kan købes, samt ekstraudstyr eller udklædning til den. Der er også opfundet andre alfer, der kan husere hele året rundt.

app-siden er der udviklet 10 forskellige, meget enkle, gratis spil. Der er bl.a. sneboldskamp, huskespil, hide-and-seek og music-mixer.

Så måske er her endnu en amerikansk tradition, der er parat til at komme ind i de danske hjem…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: