h1

Den gode gamle jul…

1. december 2013

Så er den her igen: Julemåneden december. Elsket eller hadet… men den ER her!

Det er blevet 1. december og i år også 1. søndag i advent. Og i mange hjem, betyder det, at det første lys i adventskransen er blevet tændt. Men hvorfor er det nu lige, at vi sætter 4 lys på en krans, og tænder lys ét efter ét?

Traditionen med advent (Adventus Domini: Herrens komme) er altid blevet fejret i kirken, da det er det kirkelige nytår. Men selve adventskransen er noget vi har taget til os fra Tyskland. Først i hjemmene og siden i kirkerne. De fire lys symboliserer de fire adventssøndage til jul og de bliver tændt ét efter ét, fordi lyset skal brede sig stille og roligt, og man skal tage sig tid til at vente og glædes.

Farverne på båndene har i starten været violet, men under anden verdenskrig, blev det populært at pynte med de nationale farver: rød og hvid.

adventskrans

I år, har vi valgt at pynte vores adventskrans med rød- og hvidternede bånd. Og så tilføjet noget natur ved hjælp af kanelbark og diverse kogler. Et par nisser har også fundet vejen frem, samt et par gammeldags svampe i rød med hvide prikker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: