h1

Halloweentid er powertooltid

19. oktober 2012

Så er det blevet efterår i Danmark, og kalenderen nærmer sig d. 31 oktober = Halloween. Istedet for knive, er det her i huset, boremaskinen der har været på arbejde. To hokkaido græskar, er omdannet til lygter, ved at bore huller i ferskellige mønstre. Så er der blevet brugt ståltråd til at holde lågene fast, så lygterne kan hænge.

Børn og barnlige sjæle kan nemt lave flotte mønstre med boremaskinen

 

Denne amerikanske u/hyggelige tradition, som vi har taget til os… Øøøhhhh… Halloween stammer da ikke fra Amerika!? Næ, det er såmænd en keltisk nytårsfest! Og Kelterne var…? Det var dem der for ca. 2000 år siden, boede i det område vi nu kalder for Irland, Storbritannien og det nordlige Frankrig. I løbet af årene har både romerne, paven og kirken blandet sig i, hvad det egentlig var festen skulle gå ud på… og den store emigration af irere til USA, har været med til at forme og gøre halloween til det, den er i dag: Udklædning, græskarlygter, Trick-or-treat og fest.

Men i dag her i Danmark, er der også mange der i slutningen af oktober, udskærer ansigter i græskar og laver dem til lygter, ved at sætte lys i. I de større byer, har mange børn også opdaget hvordan de, mere eller mindre fantasifuldt udklædt, kan gå fra hus til hus og tigge slik.

Græskarlygter i mere dekorative end skræmmende udgaver.

 

Jeg var engang i Spanien ved denne tid af året. Og her fejrede slik-hungrende børn også Halloween. Der var så en uskreven lov i området, at hvis man var med på “spøgen”, satte man en lygte uden for sin dør. Så kunne børnene se, hvor de kunne gå hen for at få lidt “treat” og hvor de ikke behøvede at ringe på (og forstyrre).

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: